Paardenopfok - Africhting & Training - Röntgen & KI

Paardenopfok

Uw veulen van vandaag is de topper van morgen.

De belangrijkste maatstaven voor goede paardenopfok zijn ruime, droge en goed geventileerde stallen, voldoende beweging, een hoge kwaliteit ruwvoer en goed afgestemd krachtvoer. Als professioneel paardenopfokbedrijf hebben wij deze punten dan ook hoog in het vaandel staan. De kennis en ervaring die we in de loop der jaren hebben opgedaan, gebruiken we om de verzorging van de jonge paarden continu te optimaliseren en up-to-date te houden.

We kunnen ongeveer 200 jonge paarden huisvesten in onze ruime, goed geventileerde loopstallen. Vanaf een leeftijd van ongeveer 5 maanden worden de veulens in groepen van 10 à 12 samengebracht in de loopstallen. De paarden krijgen dagelijkse uitloop naar buiten. Hiervoor beschikt Stal 't Hofstee over vijf ruime paddocks. Voor zover mogelijk blijven de groepen tot de leeftijd van 3 jaar bij elkaar. Tijdens het zomerseizoen verblijven de jonge paarden in onze weiden die zijn ingezaaid met een speciaal grasmengsel voor paarden. De weiden zijn ongeveer anderhalve hectare groot, zijn afgezet met het paardvriendelijke Gallagher-lint en worden omringd door sloten. 

Samen met Kees Naalden, nutritionist bij Vente Paardenvoeding, is een gespecialiseerd voedingsschema opgesteld. Het krachtvoer is afgestemd op de verschillende leeftijden en doeleinden van de paarden. Ook wordt er rekening gehouden met de voedingswaarde van het ruwvoer, wat regelmatig wordt onderzocht om het voerschema optimaal te houden. Zo krijgen zowel de jonge paarden, als de sportpaarden en de fokmerries een uitgebalanceerd rantsoen.
Naast krachtvoer, krijgt de opfok dagelijks onbeperkt ruwvoer, wat afkomstig is van één betrouwbare leverancier, zodat wij ook hier kwaliteit kunnen garanderen.

Daarnaast zorgen we voor goede, professionele begeleiding . Zo dragen periodieke stalrondes door de paardendierenartsen van Dierenkliniek Oldenzaal-Losser bij aan professioneel veterinair toezicht. De ontwormings- en entingsschema’s die zij voor ons opstellen op basis van mestmonsters zorgen voor effectieve ontworming en voorkoming van resistentie. Daarnaast is hoefsmederij Dokman wekelijks op ons bedrijf aanwezig en zorgt paardentandarts Sanne Landman dat tandproblemen bij de paarden zoveel mogelijk worden voorkomen, dan wel worden verholpen.
De professionele begeleiding van de paarden zorgt voor gezonde, handzame paarden.

Foto Foto Foto